About me

Mijn naam is Wedica Premchand en ik ben 35 jaar oud. Begin 2020 zag ik op Instagram een oproep van de Gaykrant waarin ze vroegen of er mensen waren die hun coming-out verhaal zouden willen delen. Ik heb mijn coming-out verhaal in een notendop op papier gezet en ingestuurd naar de Gaykrant (lees mijn coming-out verhaal hier). Na het schrijven van mijn coming-out verhaal werd ik gevraagd voor een interview door HIVAN-community. In dit interview gingen we dieper in op mijn coming-out en de Hindostaanse gemeenschap (lees het volledige interview hier).

Als reactie op mijn coming-out verhaal en het interview van HÏVAN-community kreeg ik honderden reacties. Ook van Surinaams-Hindostaanse mensen uit Nederland én Suriname, die nog in de kast zaten en worstelden met hun identiteit. Dit zette mij aan het nadenken. Binnen de Surinaams-Hindostaanse gemeenschap rust er nog steeds een taboe op homoseksualiteit. Ook is er weinig representatie van Hindostaanse queer mensen. Een platform voor Surinaams-Hindostaanse queers en hun bondgenoten is er niet.

Ik bedacht mij dat ik iets wilde betekenen voor Surinaams-Hindostaanse mensen die nog in de kast zitten of er al uit zijn en hun bondgenoten. Iets waar alle aspecten van de Surinaams-Hindostaanse queer identiteit samen komen zoals cultuur, geloof, geschiedenis, queer-zijn en rolmodellen. Dit bracht mij op het idee om Hindostaans & Queer in het leven te roepen.

Lees hier over de missie van Hindostaans & Queer.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s