About meMijn naam is Wedica Premchand en ik ben 35 jaar oud. Begin 2020 zag ik op Instagram een oproep van de Gaykrant waarin ze vroegen of er mensen waren die hun coming-out verhaal wilden delen. Ik heb mijn coming-out verhaal in een notendop op papier gezet en ingestuurd naar de Gaykrant (lees mijn coming-out verhaal hier). Na het schrijven van mijn coming-out verhaal werd ik gevraagd voor een interview door HÏVAN-community. In dit interview gingen we dieper in op mijn coming-out en de Hindostaanse gemeenschap (lees het volledige interview hier).

Op mijn coming-out verhaal en het interview kreeg ik honderden reacties. Niet alleen van Surinaams-Hindostaanse mensen uit Nederland, maar ook uit Suriname. Mensen die nog in de kast zaten en worstelden met hun identiteit.

Binnen de Surinaams-Hindostaanse gemeenschap rust er nog steeds een taboe op homoseksualiteit. Ook is er weinig representatie van Surinaams-Hindostaanse queer mensen. Een platform voor Surinaams-Hindostaanse queers en hun bondgenoten is er niet. Dat bracht mij op het idee om ‘Hindostaans & Queer’ in het leven te roepen.

Lees hier over de missie van Hindostaans & Queer.