Ravy

Wie ben je

Vele kennen mij als Ravy. Ik ben een Engelstalige rapper, songwriter en schiet videoclips voor andere opkomende artiesten. Momenteel woon ik in Londen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Je kan mij vaak vinden in een studio, waar we nieuwe songs creëren en/of andere artiesten begeleiden en helpen met opname. Daarnaast ben ik veel bezig met video-editen.

Wat zijn je hobbies?
Videogames #TeamPlaystation

Wie zijn de belangrijkste mensen in jouw leven?
De mensen die om mij geven en supporten since day 1 en iedereen die mij tante noemt.

Queer identiteit

Wanneer wist je van jezelf dat je queer bent?
Toen ik 4 jaar was ofzo. Ik hield van ninja’s, mortal kombat, voetbal etc. en speelde nooit met meisjes, alleen als het moest. Barbies, vader moeder spelen vond ik ongelooflijk saai.

In hoeverre ben je uit de kast?
Sinds 2008 kwam ik uit de kast. Ik had een manager van 2009 t/m 2013 en van haar moest ik mijn geaardheid verborgen houden in de muziek-industrie of zeggen dat ik biseksueel ben om de interesse van de “mannen-wereld” te behouden. Gelukkig is zij mijn manager niet meer.

Hoe oud was je toen je uit de kast kwam? En hoe reageerde jouw familie erop?
Mijn zus wist het als eerst. Ik was 16 jaar toen ik het vertelde aan mijn moeder. Ze zei dat ze er een beetje moeite mee zou hebben, maar zolang ik maar gelukkig ben. Uiteindelijk vertelde ze de hele wereld met trots dat ik gay ben, voordat ik de kans kreeg om het zelf te vertellen.

Hoe heeft jouw queer-identiteit jouw leven gevormd?
Heel vaak hebben mensen het niet door dat ik queer ben. Zodra ze het weten zijn ze best verrast en vinden ze het interessant. Zo heb ik vaak stereotyperingen over de lgbtq+ community kunnen breken bij mensen. Mijn queer-identiteit speelt geen hoofdrol in mijn leven, maar ik verberg het ook niet. Hier moet ik soms wel op letten als ik bepaalde steden bezoek, waar ze niet zo vriendelijk zijn tegenover queers.

Hindoestaanse queer identiteit

Welke problemen denk je dat specifiek zijn voor Hindostaanse queer mensen t.o.v. queer mensen met een andere etnische achtergrond?
Volgens mij mag het niet geaccepteerd worden vanwege het geloof. Ook zijn families bang voor wat anderen erover zouden zeggen. Aanzien en status ligt erg hoog bij Hindoestanen en velen aanbidden nog steeds white supremacy zonder dat ze het door hebben.

Welke voordelen zitten er aan een queer Hindostaanse identiteit?
Het is rijk aan cultuur en diversiteit. Ik heb een keer opgetreden voor een evenement van “Gaysians”en was nog nooit eerder samen met zoveel queer Hindostanen op één plek. It was amazing en iets wat elke queer Hindostaan en allies moeten ervaren.

Welke overeenkomsten zijn er tussen queer Hindostanen en queer mensen met een andere etnische achtergrond?
We hebben dezelfde struggles ongeacht afkomst. We all stand up for the same thing: love

Waar heb je als Hindostaanse queer behoefte aan?
Meer Queer Hindostaanse evenementen waar we elkaar kunnen zien. Zodat niemand zich meer alleen voelt en dat er naast Black Pride ook een Desi/Brown Pride is in Nederland.

Welk advies zou je de jongere versie van Ravy geven?
Don’t overthink too much! Jij verdient ook liefde so be open to receive it. You’re worthy.

Sommige mensen kiezen ervoor om nooit uit de kast te komen. Wat zou je tegen deze mensen willen zeggen?
Zolang je die keuze hebt gemaakt voor jezelf en niet voor anderen, I can respect that choice. Maar als je je leven zo laat bepalen door je omgeving en andermans meningen, dan ga je nooit gelukkig zijn in het leven en your own happiness is what matters the most. Choose wisely

Heb je nog aanvullingen of dingen die je zou willen zeggen?
Happiness comes from within. Niemand kan dit voor je regelen behalve jij zelf. Make this lifetime count by becoming your best self to live a happy life by your own rules. Als iedereen dit zou doen, imagine what a beautiful world we would live in.  

Gepubliceerd door