Queer in het licht

Queer in het Licht is het debuut van Naomi Grant met tekeningen van Nazrina Rodjan, uitgeven door Rose Stories. Queer in het licht is een boek met maar liefst 31 verhalen en prachtige kleurrijke tekeningen, waardoor de verhalen tot leven komen. Vol inspiratie over en voor mensen, die op hun eigen manier een liefdevolle bijdrage leveren aan de wereld. Het belicht verhalen over uiteenlopende queer rolmodellen. De queer identiteiten die worden belicht  zijn openhartig en eerlijk. Jongeren die zichzelf niet als hetero of cisgender identificeren, kunnen zich in iemand herkennen. Het is een bijzonder krachtig boek, dat verschillende queer mensen hun verhaal in poëzie vorm naar voren brengt.
Zo lees je hoe bijvoorbeeld over Alok Menon, Bi van Guine, Dounia Jari, Fazle Shairmahomed & Devika Chotoe en Glenn Helberg die met hun queer identiteit de wereld hebben veranderd. Je leert een psychiater kennen, die zich als homoseksueel identificeert. Verder komen er ook twee donkere lesbische politieagenten in voor en lees je over een lesbische moslima, die samen met andere queer moslims een stichting heeft opgericht. Met hun verschillende achtergronden, kleuren en leeftijden, laten ze zien dat queer mensen overal zijn. En dat je als jonge queer persoon je dromen waar kunt maken en in feite alles kunt worden wat je wilt. Een mozaïek aan vertellingen, die je laat zien dat ook in eigen land genoeg queer rolmodellen zijn.    
Het boek is met grote zorgvuldigheid geschreven. Vanaf het begin zit je meteen in het verhaal en het leest lekker weg. Het is zeker een aanrader, vooral voor jongeren en mensen die queer zijn. Wat je seksuele- of genderidentiteit ook is, je kan alles worden wat je wil en dat is ook wat je terug vindt in Queer in het Licht. Een goed leesbaar boek, waarvan je iedere avond zo een paar hoofdstukken weg leest. Leer je dromen achterna te jagen’.  

Geschreven door Viney Akbarsing

Gepubliceerd door